Rødbede steg

Rødbedestegen er for tiden en af mine favoritter. Den er hurtig at lave, skal ikke overvåges og er utrolig dekorativ på et bord.

Tid: Inkl. bagning i ovnen 1 time, alt efter hvor bagt du ønsker retten.

Personer:  3-4

Ingredienser:

  • 3 mellem store rødbeder ca. 350 g.
  • 2 mellem gulerødder, ca. 100 g.
  • 1 mellem løg
  • 1 spsk. Chia frø
  • 2-3 æg
  • 3 spsk. rasp
  • 1 tsk. salt
  • 1 Spsk. citron
  • 100 g. revet ost (vi brugte mozarella ost)

Jeg bruger også gerne Goudaost med chili –  men når jeg vælger at servere denne ret med champignonsovs, bliver det uden chili.

Husk du kan sagtens vælge dine favorit krydderier.

Fremgangsmåde:

  1. Start med at tænde ovnen på 170 grader.
  2. Skræl rødbederne, gulerødderne og pil løget.
  3. Riv alle tre ingredienser på et mandolinjern.
  4. Kom det ned i en skål og bland det sammen med: Chia frø, æg, rasp, salt, citron og ost.

5. Rør det hele sammen og hæld det over i en brødform dækket med bagepapir.

6. Bag det i ovnen i ca. 45 min. hvor den vil have en svampet konsistens. Ønsker man den mere fast i det, skal den have lidt længere tid i ovnen.

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *