En noget anderledes sommer ferie er ved at være slut, og jeg har fået mange spændende vegetar retter serveret, hvor nogle var ret inspirerende. Særligt er ideen med at lave “brød” på vaffeljernet, en ide jeg har taget til mig. Denne opskrift er uden nogen form for mel og den er lavet med en af mine yndlings grøntsager, rødbeden. Jeg har lavet disse rødbede vafler nogle gange og føler det er et super måde at lave “brød” på, der er vildt mættende, rimelig nem og et godt indslag til at pifte hverdagens kendinger op.
Tid: 20 min, husk at varme vaffeljernet op.
Antal: Den portion jeg angiver er til 1 personer, så du skal bare gange op:0)
Ingredienser:
- 100 g. reven rødbede.
- 1 æg.
- 1 spsk. Chia frø eller hør frø.
- 1/4 t-ske. bagepulver.
- 1/4 t-ske. salt.
- 1 t-ske. citron.
- Ca. 4 spsk. olie, jeg bruger altid olivenolie.
- Du må gerne tilføje dine yndlingskrydderier, men det behøver du ikke.

Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienser i en skål og lad blandingen stå i 10 min.
- Mens blandingen står og trækker kan du tænde for vaffeljernet.
- Når vaffeljernet er varmt, kommer du rigelig med olie på den nederste del af vaffeljernet og lukker låget ned, lad vaffeljernet være lukket i. 10-15 sekunder.
- Løft låget og fordel blandingen helt ud til kanten og luk øverste låg ned.
- Det tager ca. 2-4 min at bage en rødbedevaffel.
Du kan godt lave dem dagen i forvejen og stille dem i køleskabet og varme rødbedevaflerne op før servering. Jeg har valgt at vise dem, hvordan du kan servere vaflerne som en hyggesnack, men du kan fint spise vaflerne som en snack uden noget på, de er utrolig mættende.
En hel vaffel 5 stk rødbedevafler med pålæg
Jeg spiste dem til frokost; en med æg, en med guacamole, kartoffel, hytteost og brie.
Velbekomme
Leave a comment