Denne frikadelle fik jeg inspiration til, på en tur til Grækenland. Og for dem der dyrker grønsager, er squashen nem at dyrke og er ofte billig at købe.
Tid: 30 min
Du får ca 6-8 squashfrikadeller
Ingredienser:
- 1 mellemstor squash
- 2 små gulerødder (eller 1 mellem gulerod)
- 1 løg
- 2 æg
- 2 spsk. citron
- 2 spsk. rasp eller havregryn
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. revet ost (her brugte jeg gouda med chili, men alt hvad der lige er i køleskabet, kan bruges) hvis osten skal smelte må fedt % ikke være for lav
- Olie
Du kan også komme andre revne grønsager med. Husk at konsistensen skal være som ved almindelige kødfrikadeller.
Fremgangsmåde:
- Start med at rive squashen på et rivejern ned i en skål – drys 1 tsk. salt over, og lad det stå i 10 min. Pres herefter alt væden ud med hånden gennem en si.
- Riv løget og gulerod ned i samme skål som squashen.
- Tilføj æg, rasp, citron og revet ost.
4. Bland det hele godt sammen, til du får en homogen masse.
5. Kom olie på en pande og sørg får olien er meget varm, inden du kommer frikadellerne på.
6. Form frikadellerne og steg dem på panden.
De kan også bages i ovnen, men så risikerer du, at de bliver lidt tørre.
Velbekomme
Leave a comment