Hummus

En kollega spurgte, om jeg ikke kunne lægge en opskrift op på hummus. Jeg må ærligt tilstå, at jeg plejer at købe den færdiglavet. Så den udfordring tog jeg meget gerne op. Det dejlige ved at lave hummussen selv er, at du ved hvad der er i, du bestemmer selv hvor stærk den skal være og hvilken konsistens du ønsker. Du kan sagtens lave en stor potion, da den kan holde sig længe i køleskabet. 

Du kan vælge at købe kikærterne færdig på dåse, eller som jeg har gjort her lavet det fra bunden. Vælger du også at lave den fra bunden, skal du lige være opmærksom på, at kikærterne skal i blød i vand, aften inden de skal bruges. 

Tid: Det tager cirka 30 min. at koge kikærterne møre, når de er kølet ned, ca. 5-10 min at blende og smage til.

Ingredienser:

  • 250 g kikærter på dåse eller 100 g. tørrede.
  • Ca. 1/2- 1 dl olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 knivspids koriander
  • 1 spsk. citron
  • 1 håndfuld persille.
  • Tilbehør, salt og peber og evt. andre krydererier du kan lide, all seasoning som eksempel.

Fremgangsmåde, helt fra bunden:

Start med at lægge 100 g. tørre kikærter i blød i vand natten over, stil dem i køleskabet.

Inden brug skyld dem og kom dem i en gyde sammen med; 1 l. vand, 1/2 tsk. salt og et fed hvidløg, uden skal.  Lad kikærterne koge til de er møre som en kartoffel, du skal holde øje og sikre dig kikærterne ikke koger tør.

Sig vandet fra og lad kikærterne sammen med hvidløget køle ned.

Kom kikæreterne og hvidløget i en skål sammen med; citron saft, 1/4 dl. olie, cayennepeber og koriander. Blend det hele sammen, du skal hele tiden tjekke om konsistensen er som du ønsker, du kan komme mere olie i, hvis du ønsker den mere blød.  Lad det stå nogle minutters tid og smag til. 

Hvis du blender persillen med i, bliver hummussen lidt for grøn. Jeg har på billedet nedeunder vist, hvordan den bliver uden persillen og med hakket persille rørt med i.

Vi har valgt at servere det på et bræt med gulrødsestave og avokado.  Hummus smager også godt med agurker, persille og flutes.

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.