Karry gryde

At spise vegetarmad betyder ikke, at vi ikke mere kan spise de retter vi elsker, jeg er for eksempel helt vild med ris og karry.:0) Derfor satte jeg mig for at lave denne ret uden kød og samtidig bevare den gode smag – hvilket er lykkes ret godt. Tid: ca 10-15 min. Til ca 2-3 personer. Du kan altid spæde op så der er til flere. Ingredienser:
  • 1 spsk. smør
  • 1 porre
  • 1 tsk. karry
  • 1 grønsagsbouillon
  • 1 spsk. citron
  • 1 tsk. mel
  • 1 dl. fløde, kan erstattes med kokosmælk
  • 1/2-1 liter vand
Fremgangsmåde: Rens porren og del den på langs. Herefter snitter du 1-2 mm stykker af hele porren. Stil den snittede porre til side. Tag en tykbundet gryde og tænd for komfuret på mellem varme, stil gryden på og kom, 1 spsk. smør med i. Når den er smeltet kommer du 1 tsk. karry og 1 tsk. mel med i. Lad det hele simre 2-3 min uden at det brænder på. Du kan nu komme ca. 1 dl vand i, det vil bruse lidt, du skal røre rigtig meget med piskeris, hvis der ikke skal komme klumper med i. Når du har rørt godt igennem, kommer du 1-2 dl vand mere med i, nu skal sovsen gerne være mere flydende. Nu kommer du fløden med i og 1/2 grøntsagsbouillon, salt og citron og resten af vandet. Lad det stå og simre 2-5 min. Smag det til og tilføj yderlige hvis du syntes der mangler smag. Jeg kommer altid meget citron og ekstra cayennepeber i. Lad det stå og simre til det har den tykkelse du ønsker. Hvis du syntes det tager for lang tid, kan du sagtens lave en jævning. Her ser du billeder af hvordan det skal se ud. Slut af med at komme porrer-stykkerne med i, lad det simre til de er møre ca. 5 min. Hvis de snittede porre er for våde, vil din sovs blive tynd. Du kan sagtens lave denne ret dagen i forvejen, det bliver den kun bedre af. Servering, du kan vælge at servere karrysovesen direkte i gryden, eller som her i en skål med lidt grønt på toppen.
Eller du kan vælge at portions anrette som vist på billedet. Vi valgte at servere ris til denne ret, men du kan også servere med grøntsagsmos.
Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *