Pesto med skvalderkål

Jeg har været til et foredrag med titlen “Spis dit ukrudt”. På kurset smagte jeg bl.a. en pesto lavet af skvalderkål og det smagte overraskende godt. Jeg ved ikke med dig, men min have er fyldt med skvalderkål, så lige pludselig blev min fjende til mad.:0) Bemærk; hvis du vil bruge skvalderkål, så vær sikker på, at der ikke har været sprøjtet mod ukrudt. Jeg valgte at bruge nye skud, hvilket ikke er svært at finde.

Jeg har valgt at lave denne opskrift med halvt skvalderkål og halvt persille.

Tid: Når du har plukket og rengjort persillen og skvalderkålen, ca 5-10 min.

Ingredienser:

  • 2 håndfulde skvalderkål
  • 2 håndfulde persille
  • 1-2 spsk. olie
  • 1/2-1 spsk. citron
  • 1 tsk. revet parmesan ost
  • 1/4 presset hvidløg
  • Du kan evt. komme 1 tsk solsikkekærner med i
  • Smag til med salt og peber

 

Kom alle ingredienser i en skål og blend det med en stavblender.

Når det hele er blendet godt sammen, smager jeg det til. Jeg vil gerne have det syrligt, så jeg kommer ekstra citron og hvidløg i. Husk – vent lige et minuts tid med at smage til når du har tilføjet et krydderi, citron eller olie.

Ærligt, der er ikke meget i bunden af skålen når du er færdig, hvilket du hurtigt vil opdage. Jeg syntes pesto er en god smagsforstærker til salaten, pynt til rugbrødsmadder eller ovenpå spaghettien.

Velbekomme!