Rødbedevafler med pålæg

Rødbede vafler

Når jeg har haft kursister, er denne opskrift altid en succes. Den kan laves med både gulerødder som rødbeder. Du kan sagtens bruge vaflen som erstatning for brød, som “tortilla”

Tid: 20 min, husk at varme vaffeljernet op.

Antal: Den portion jeg angiver er til 1 personer, så du skal bare gange op, men hvis du vil lave eks. 3 stk, er 2 æg nok, osv.:0)

Ingredienser:

  • 100 g. reven rødbede.
  • 1 æg.
  • 1 spsk. Chia frø eller hør frø.
  • 1/4 t-ske. bagepulver.
  • 1/4 t-ske. salt.
  • 1 t-ske. citron.
  • Ca. 4 spsk. olie, jeg bruger altid olivenolie.
  • Du må gerne tilføje dine yndlingskrydderier, men det behøver du ikke.
Tallerken med ingredienser
Her ser du billede af ingredienserne, den revet rødbede i venstre hjørne, er med alle ingredienserne i.

Fremgangsmåde:

  • Bland alle ingredienser i en skål og lad blandingen stå i 10 min.
  • Mens blandingen står og trækker kan du tænde for vaffeljernet.
  • Når vaffeljernet er varmt, kommer du rigelig med olie på den nederste del af vaffeljernet og lukker låget ned, lad vaffeljernet være lukket i. 10-15 sekunder.
  • Løft låget og fordel blandingen(ikke for våd) helt ud til kanten og luk øverste låg ned.
  • Det tager ca. 4-5 min at bage en rødbedevaffel.

Du kan godt lave dem dagen i forvejen og stille dem i køleskabet og varme rødbedevaflerne op før servering. Jeg har valgt at vise dem, hvordan du kan servere vaflerne som en hyggesnack, men du kan fint spise vaflerne som en snack uden noget på, de er utrolig mættende.

Jeg spiste dem til frokost; en med æg, en med guacamole, kartoffel, hytteost og brie.

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *