Kartoffel rösti på rødbedebund

Rösti med rødbede.

Pift lidt op på en grøntsag du kender godt, kartoflen. Jeg blev inspireret af denne ret, hvor jeg så vedkommende havde brugt tyndt udskåret rødbeder som bund. Jeg elsker kartofler, men vil gerne prøve at lave alternative retter med kartofler. Prøv denne ret der kræver: kartofler, ost, æg, rødbede, mel og rasp. Lidt salt og peber. Du behøver ikke tilføje mel, men mel samler kartoffelmassen, så den bliver mere bastant.

Tager ca. 30 min. inkl. ca. 15 -20 min i ovn ved. 175 g.

Antal: Som tilbehør 2-3 personer


Ingredienser:

  • 2 mellemstore revet kartofler.
  • 1 håndfuld revet ost, ikke fedt fattig.
  • 2 æg.
  • 1 spsk. rasp.
  • 1 spsk. mel. 
  • 1/4 t-ske salt og peber.

Fremgangsmåde:

Start med at rive 30 skiver af rødbeden på mandolin jern, stykkerne skal være tynde. Brun rødbedestykker af på panden i olie og lidt krydderier (evt. timian) til rødbedestykkerne er bløde.

Bland; revne kartofler med æg, rasp, mel, ost og krydderier, til massen er jævn.

Tag nu et ovnfast fad og kom bagepapir i, fordel rødbedestykkerne så de ligger tæt pænt rundt og fordel kartoffelmassen indenfor rødbedebunden.

Stil det i en forvarmet ovn, 175 g. til retten er bagt, den er bagt når retten er fast.

Velbekomme

 

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *