Vietnamesiske sommerruller.

Efter at have prøvet vietnamesiske sommerruller et par gange sammen med Karen på restaurant, måtte jeg selv prøve at lave dem. Det kræver lidt finger snilde og rispapirret kan nemt gå i stykker, men du kommer hurtigt efter det. Rullerne egner sig til en snack, forret eller som en del af et tapas bord.

Du kan købe en pakke med 10 stk. rispapir, dvs. du kan få 20 stk. ud af en pakke. Jeg har med min pakke lavet til 2-3 aftener, hvor rullerne var en del af menuen.

Tid:  10-15 min.

Antal: 2 pr. person er fint. Jeg får 2 ud af et rispapir.

Ingredienser:

  • Rispapir
  • Fint skåret 3-5 cm lange gulerødder stykker
  • Fint skåret 3-5 cm mango stykker
  • Forskellige salat typer, som på billedet, jeg valgte at købe det færdigt lavet.
  • Sojasauce eller sur/sød sovs.

I stedet for gulerødder/mango kan du  bruge; agurk, tynde svampe stykker, radiser – der er mange muligheder og det er kun din fantasi, der sætter grænsen.

Følg vejledning på rispapir pakken, dvs. du tager en tallerken med lunken vand og lægger et stykke rispapir i, når den er blød, tager du den forsigtigt op og lægger den på et bræt. Kom nu et lag salatblade, gulerødder og mango stave med i og rul det sammen. Ærligt, det kræver lidt finger snilde.

Du kan sagtens lave dette om formiddagen, hvis du har inviteret gæster til aftensmad.

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.