Første gang jeg fik serveret salat i et salat blad, syntes jeg det var genialt. Det er utroligt dekorativt og nemt at spise. En af mine gæster sagde, det er lige så nemt som at spise en hotdog. Du kan smutte den med i madpakken eller som her, tilbehør til stort set alt.
Tid: 5-10 min
Ud af 1 avocado er der til ca. 3-4 fyldte salatblade.
Ingredienser
- 1 hjertesalat
- 1 avocado, moden
- 1 tomat
- 1/2 citron, saft
- 1 tsk olie, ikke nødvendigt.
- Evt. lidt hakket løg/forårsløg
- Krydderier, salt. Du kan igen bruge de krydderier du holder af.
Fremgangsmåde:
Skil hjertesalatbladene fra hinanden, forsigtigt og lad dem ligge i vand i 5 min. Tag dem op og brug et viskestykke til at lægge dem i, og tryk forsigtigt så de bliver tørre.
Skær avokadoen i 2 halve, fjern sten og skralden. Skær den i grove stykker, tommeltot store. Kom det i en skål og tilføj citron, lidt salt og lidt olie. Du kan evt. også komme lidt hvidløg med i. Lad det stå tildækket og trække. Smag den til, så du kan lide salaten. Avokadoen skal ikke stå længe for så bliver den brun.
Hak tomaten i mindre stykker, ca lillefinger størrelse
Tag nu 2-3 salatbåde og kom lidt tomat i bunden, kom herefter avokadoen på og pynt til sidst med flere tomat stykker. Jeg har også kommet en persilledusk på. Hvis du mangler dressing, er en cremefraiche dressing god. Jeg har nogle gang taget lidt fra nøddepesto, se opskriften her, og fordelt den med små buketter på salaten.
Dette er bare en mulighed, du kan lave alle mulige salater og servere dem som vist i hjertesalat.
Velbekomme