Grøntsagsbrød – uden mel

Er du på udkig efter et alternativ til brød, hvor der ikke er andet end grøntsager i, uden mel/rasp? så syntes jeg du skal prøve denne opskrift. Det er ikke et brød som det du køber og skærer en skive af, men en opskrift hvor du former “skiverne” i den form du ønsker og bager det efterfølgende i ovnen. Og jeg lover dig, det mætter utroligt godt.

Jeg har valgt at bruge selleri, da der er masser af smag i selleri. For at give lidt farvespil, har jeg tilføjet revet gulerod – men du kan bruge andre grøntsager, dog skal du være opmærksom på et lavt væske indhold, i de grøntsager du bruger, ellers bliver brødene bløde.

Tid: ca. 30 min inkl. bagning

Antal: 5-6 skiver

Ingredienser:

  • 200 g. revet grøntsager, eks: 150 g. selleri, ca. 50 g. gulerødder.
  • 2 æg.
  • 1 spsk. frø, jeg bruger chiafrø du kan også bruge hørfrø.
  • 1 spsk. solsikkefrø
  • 1/2 tsk. gurkemeje, kan undværes, men giver en flot farve
  • 1/2 t-ske salt og 1/4 t-ske peber.

Start med at rive selleri og gulerod på et mandolinjern, på den grove side, ned i en skål. Kom de andre ingredienser med i og rør det hele godt sammen – stil skålen væk i ca. 10 min og rør igen inden bagning.

Kom bagepapir på en bageplade til ovnen og form med en ske direkte på pladen. Kom pladen ind i en forvarmet ovn på 175 gr. Jeg vender stykkerne når overfladen er tør, således de bliver varmet godt igennem og sprøde. Det tager ca. 20 min. i ovnen med varmluft.

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.