Grøntsagslagkage

Prøv denne smukke og smagfulde grøntsagslagkage. Vi har brugt samme opskrift til bunden som til grøntsagsbrød.

Vi har valgt at bruge rødbedehummus, den har en flot farve og giver en god smag sammen med de andre ingredienser. Du kan også vælge at bruge andre dressinger/hummus. Jeg har b.la. serveret den med hytteost.

Tid: Når bunden er bagt og hummus er lavet ca. 10 min.

  • Rødbedehummus, se opskrift Her
  • 2-3 avokadoer, modne.
  • 2-3 tomater.
  • 1/4 fint skåret salat, jeg valgte iceberg salat.
  • Bunden laver du ud fra grøntsagsbrød opskriften Her. Når du har rørt dejen sammen, bruger du hele dejen til at lave en bund på størrelse med en stor tallerken.

Når du har bagt bunden og lavet rødbedehummus, starter du med:

  • At smøre et lag rødbedehummus på grøntsags bunden og kom herefter:
  • Tyndt lag salat på.
  • Så ligger du tynde tomatskiver ovenpå.
  • Skærer avokadoerne i tynde skriver og ligger dem på som du kan se på billedet.
  • Slut af med lidt citron, så holder avokadoerne sig bedre.

Denne ret kan ikke stå for længe, så bliver avokadoerne brune, men 1-2 timer kan den godt klare, hvis den står køligt. Jeg pyntede retten med blomkål, der har stået i vand med lidt gurkemeje og fint hakkede tomat.

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *