Grøntsagsmos

Kartoffelmos smager bare godt og kan gå til rigtig mange retter. Hvis du vil lave den lidt sundere, kan du blande andre grøntsager med i. I Denne opskrift bruger vi 500 g. blandet grøntsager og ost til at gøre den fast. Hvis du er veganer, kan du bruge hummus fremfor ost.

Antal: Som tilbehør er der til 3-4 personer.

Tid: Ca. 20 min., heraf 10 min. til kogning.

Ingredienser:

  • 500 g. grøntsager, vi valgte; kartofler, broccoli og gulerødder.
  • 100 g. smøreost eller hummus.
  • 1 håndfuld champignon og 1/2 fintskåret gulerødder.
  • Smages til med; salt, peber(cayennepeber)

Start med at koge grøntsagerne til de er møre. Hæld vandet fra og brug en håndmixer til at mose grøntsager, tilføj smøreost eller hummus og brug håndmixer igen, til osten/hummus er jævnt fordelt. Smag det til med salt og peber eller dine yndlingskrydderier.

Champignon og fintsnittede gulerødder bruner du på en pande med lidt olie og evt. hvidløg. Dette skal bruges til pynt ved serveringen. Du kan selvfølgelig også vælge andre grøntsager, vi har også serveret denne ret med grønne asparges og gulerødder.

Vi valgte at bruge en gaffel til at lave et mønster i mosen og sluttede af med at pynte med champignon, gulerødder og 2 små blomkålsbuketter.

Velbekomme.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *