Ovnbagt champignoner

Nu hvor vi er kommet ind i efterårsmånederne, begynder champignonsæsonen hvilket altid er noget vi glæder os til. Er du en af dem der henter i naturen, eller henter du helst i køledisken:0)? Her kommer der her en nem og smagfuld opskrift på fyldte champignoner.  De passer sig selv, mens du kan lave noget andet. Når osten er smeltet er de klar til servering. Jeg har valgt at lave fyldt champignon med de almindelige hvide champignoner som du kan købe overalt. De har en fin størrelse og kan købes til rimelige penge, ca. 10-14 kr.

Tid: 10-20 min.

Antal: Som tilbehør syntes jeg, at du har til 3-4 personer. Hvis du vælger at lave portionsanrettet som her er der til 2 personer

Ingredienser:

  • 1 pakke champignoner, alm. vælg gerne pakken med de største svampe.
  • 1 pose mozzarella
  • 1 tomat
  • 1 glas grøn pesto, købt eller hjemmelavet.

Fyld: Grøn pesto. Jeg havde ikke nok, så jeg tog også lidt salsa jeg havde stående.

Tilberedning:

Skyld champignonerne, fjern jord og stilkene. Dyb dem tørre med noget køkkenrulle og stil champignonerne på en ovnfast tallerken. Kom pesto i bunden, ca 1/2 tsk pr champignon, kom ost ovenpå og slut af med en tomatskive.

Stil dem ind i ovnen ved 175 g. og lad dem bage til osten er smeltet, ca 15 min. Mens du bager dem, skal du én enkelt gang hælde væske fra. Jeg tog mine ud, da de så sådan ud.

Jeg valgte at servere svampene sammen med resten af osten og tomaten, sammen med små fine kartofler

Du kan sagtens servere svampene for sig selv på en tallerken. Vi fik ikke spist dem alle og satte resten i køleskabet. De smagte også godt dagen derpå kolde.

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *