Ris med krydderier

Ris a la Libanon

Tid til at peppe lidt op på de råvarer du plejer at bruge til madlavning? Det syntes jeg det var, så efter et besøg på en libanesisk restaurant, hvor jeg fik nogle utrolig velsmagende ris, gik jeg direkte hjem i mit eget køkken og gjorde kunsten efter. Risene er smagfulde uden at krydderierne er dominerende og dufter lidt af jul. På billedet kan du se jeg har valgt at servere risene på en lidt anden måde, hertil brugte jeg en rundformet ring, kun for at udfordre dig lidt.:o)

Tid: ca 20 min.

Antal: 2-3 personer.

Ingredienser:

  • 1 dl. ris, parboiled.
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. olie
  • 1 t-ske gurkemeje (hvis dine ris skal meget gule, kan du bruge 2 t-ske)
  • 1/2 t-ske kardemomme
  • 1/2 t-ske kanel
  • 1/4 t-ske salt

Fremgangsmåde

Brug en lille gryde – kom 2 spsk. olie i gryden og varm olien op, uden at den bobler. Herefter tilføjer du krydderierne og varmer krydderierne i Ca. 1 min i olien, kom risene i og skru lidt ned for varmen mens du samtidig rører rundt, risene må ikke brænde på. Rør i Ca. 1 min, herefter hælder du 2 dl vand i gryden, giv risene et opkog i Ca. 2-3 min, sluk for varmer og lad risene stå og trække til risene er møre.

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.