Simremad er nemt mad og har dertil også det fantastiske plus, at du kan bruge de grøntsager, du syntes der er lidt “trætte”. Jeg laver tit simremad også til gæster, skulle der komme en ekstra gæst, kan du spæde op, men lidt ekstra fløde/kokosmælk og grøntsager. Du kan sagtens lave den dagen i forvejen, det bliver den kun bedre af. Til dig der vil undgå kulhydrater, du behøver ikke ris eller pasta, og du kan erstatte kartoflerne med mere af de andre grøntsager. Hvis du mangler lidt tilbehør, kan du koge lidt spidskål og servere sammen med.
Antal: 2-4 personer
Tid: 1 time, kommer lidt an på, om du buldrer koger eller lader retten stå og små koge.
Ingredienser:
- 2-3 gulerødder skåret i skiver.
- 2-3 buketter blomkål, delt i mindre buketter.
- 2-4 små kartofler, skåret i mindre stykker.
- 1 kop ærter.
- 1 håndfuld frossen spinat, der skal lægges til optøning.
- 1-2 dl fløde eller kokosmælk.
- 1 dåse hakkede tomater.
- Smages til med salt, peber og citron, du må også gerne bruge dine yndlingskrydderier.
Fremgangsmåde:
Start med at komme den optøet spinat i en gryde, sammen med 1 dl fløde. Når du har rørt det sammen i gryden og det er varmet godt igennem, kommer du de hakkede tomater med i gryden, rør rund og kom alle de andre grøntsager med i, du kan evt. vente med ærterne til sidst, da de kun lige skal varmes igennem. Når grøntsagerne er kogt møre, smager du retten til med salt, peber og citron. Husk at komme lidt i ad gangen af krydderierne, lade retten simre lidt og smag så til igen.
Velbekomme
Leave a comment