Tomat dressing

Tomat dressing

Tomat sæsonen er over os og hvis du er så heldig at have rigtig mange tomater og du ikke ved hvad du skal lave, kan du prøve at lave en tomatdressing. Jeg har brugt tomatdressingen til b.la; en grønsalat med agurker, til kogt kolde blomkål eller bare som tilbehør til aftensmaden.

Tid: 30 min.

Ingredienser:

  • 200-400 g tomater, må gerne være alle slags tomater og de behøver ikke være “flotte” skær dem i halve, så bages de hurtigere.
  • 1/2-1 spsk. olie.
  • 1-2 t-ske Citron.
  • Krydderier, jeg har valgt; rosemarin, pepper, evt. hvidløg og salt
  • Blender, jeg har en stavblænder.

Start med at bage tomaterne ved 175 g i ovnen i ca. 15-20 min. Tomaterne skal ikke være brændte.

Når tomaterne er kølet ned, kan du vælge at tage skindet af, det har jeg gjort, det giver en mere jævn dressing. Blend nu tomaterne til de er som på billedet og tilføj; krydderierne, olie og citron. HUSK lidt ad gangen og smag til, lad gerne dressingen stå lidt mens du smager til.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *