Tallerken med simremad

Simremad med grøntsager

Det er stadig et dejligt lunt vejr, men det bliver tidligt mørkt, nok til at jeg begynder at lave simregryderetter. Der er mange muligheder og normalt laver jeg simreretter med linser eller bønner. Denne simregryderet, kan du lave på kort tid, da der kun er grøntsager i retten, du vælger selv hvilke grøntsager, af dine favoritter du ønsker at bruge, jeg har valgt som du kan se nedenfor.

Tid:  ca. 30 min.

Antal: 2 personer

Ingredienser:

  • 1 stor kartoffel, skåret i tern
  • 2 små gulerødder, skåret i små stykker,
  • 1/2 blomkålshoved, deles i små buketter
  • 1 porre, snittes i ringe.
  • 1/4 t-ske koriander og chili
  • 1/2 t-ske ingefær og gurkemeje
  • 1 fed hvidløg, presset.
  • 1/2 dl olie
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Smages til med lime/citron og salt.

Fremgangsmåde:

Start med at varme olien op i en tykbundet gryde og tilsæt alle krydderierne inkl. presset hvidløg. Lad krydderierne brune lidt, ca. 1 min. Tilsæt nu grøntsagerne og lad grøntsagerne brune ca. 2-3 min ved lav varme, grøntsagerne skal ikke brases. Nu tilsætter du kokosmælk og tomaterne og lader det hele simre til grøntsagerne er møre. Slut af med at smage retten til med; salt, citron og måske yderligere krydderier. Hvis du vil, kan du godt koge ris til retten, men du kan sagtens spise retten uden.

 

Tallerken med simremad
Tallerken med simremad

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.