Tomat salsa

Når jeg inviterer gæster til mad, laver jeg gerne små skåle med  forskellige slags dip – bare så der er en skefuld til hver. Fordelen er, at det kan laves dagen før og stilles i køleskabet og det ser utroligt godt ud på bordet.

Tid: 5-10 min

Ingredienser:

  • 2 stk tomater
  • 1/2 rødløg
  • 2 spsk. hakket persille, eller basilikum
  • Marinade: Olie, citron, hvidløg, cayennepeber, koriander og salt.

Fremgangsmåde:

Hak tomaterne og løget i små fine stykker, 1×1 mm. Det samme gør du med persillen, bland det hele sammen.

Marinade: 2 spsk olie, 1 tsk citron, smages til med salt og peber. Hvis du gerne vil have godt gang i smagen som jeg, så kan du komme følgende med i marinaden; 1/4 presset hvidløg, 1 knivspids cayennepeber, peber/eller chili, 1 knivspids koriander.

Jeg blander marinaden i en glasbeholder med låg, ryster den sammen og smager til. Når den smager som du syntes, hælder du den ud over tomaterne, løgnene og persillen. Når det har stået i 5 min. tid, smager jeg på tomat salsaen og tilføjer yderligere; salt, citron, peber, hvidløg, koriander osv. til den smager som du ønsker.

Du kan vælge at servere tingene særskilt, salsaen i en skål for sig, chipsene i en anden skål, eller som du ser her. Jeg har taget et salatblad, kommet chipsene på bladet og sluttet af med  salsa på toppen og resterne ved siden af. Jeg lavede det til de 2 yngste i huset og de spiste det med stor velbehag.

Velbekomme