Tomatsovs

Jeg laver tit tomatsovs og stiller på køl, så jeg har noget at tage af. Jeg bruger den til: Pizza, spaghetti, lasagne, blander op med hytteost, ja rigtig mange ting. Du kan vælge at bruge friske tomater eller dåse tomat, som i dette eksempel. Jeg vælger  friske tomater mest om sommeren, men det kommer tit an på hvor gode tomaterne ser ud.

Tid:  5-10 min at forberede. Alt efter hvor tyk du ønsker tomatsovsen, tager det 10-15 min at koge den ind.

Ud af 1 dåse tomat har jeg til: en portion spaghetti til 4 personer, en plade pizza eller 1 lasagne med 4 lag.

Ingredienser:

  • 1 dåse tomater eller 500 g tomater
  • 2 spsk citron
  • 2 spsk olie
  • 1/2 fed hvidløg
  • Smag til med: salt og peber, evt. cayennepeber

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i en gryde og blend det til en jævn konsistens. Varm indholdet op i gryden og lad det små simre i 5 min. Du kan nu begynde at smage den til. Jeg vil gerne have den stræk og bruge meget cayennepeber.  Husk når du har kommet en ingrediens i, skal tomatsovsen lige simre et par minutter, så fornemmer du bedre effekten at ingrediensen.

Sådan ser min sovs ud når den er færdig, den er ikke kogt helt ind, da jeg godt kan lide min tomatsovs lidt vandet