Grøntsagsfrikadeller laver jeg hver uge, nogle gange af rødbeder, andre broccoli. Pt. står den på squash frikadeller med krydder urter. Som frisk krydderurter har jeg valgt; koriander, persille og skvalderkål, sammen med reven parmesanost. Jeg lover dig en smagsbombe du bliver vild med. Du kan sagtens bruge andre friske krydderurter.
Husk hvis du bruger skvalderkål, at du skal plukke dem hvor der ikke er sprøjtet for ukrudt, meget vigtigt.
Hvis du mangler skvalderkål, må du gerne komme forbi hos mig:0)
Tid: ca 15-20 min. inkl. stegning
Antal : 6-7 frikadeller, alt efter størrelsen
Du kan følge fremgangsmåden her Squash Frikadeller
Ingredienser til krydder frikadeller:
- 1 mellemstor squash, revet
- 2 små gulerødder (eller 1 mellem gulerod), revet
- 3 spsk. finthakket krydderier evt; skvalderkål/koriander/persille.
- 2-3 æg.
- 2 spsk. citron.
- 2 spsk. rasp eller havregryn.
- 1 knivspids chili.
- 2 spsk. revet parmesan ost.
- Evt. 1 fed hvidløg, presset.
- Olie til at stege frikadellerne i
- 1/2 tsk. salt, smag på den udvandede squash inden du kommer salt med i. Dette for at sikre dig, at det ikke blive for salt.
Du kan følge fremgangsmåden som ved squashfrikadellerne, eller som udgangspunkt kan du vælge at blande det hele sammen på en gang, dog skal du først rive squashen ned i en skål og udvande dem, ved at komme salt på og lade den reven squash stå 5-10 min, herefter presser du væsken ud
Tallerken servering
På tallerkenen her ovenfor, ser du ris med karry sovs og spidskål med tomat sovs, som tilbehør til denne yderst smagfulde frikadelle. Du kan finder opskrifterne her på min blog.
Velbekom
Leave a comment