Indisk inspireret sovs med grøntsager.

Denne sovs med grøntsager er lavet efter en tur til indisk restaurant, jeg blev simpelthen så vild med denne ret, at jeg gik direkte hjem og prøvede mig frem. Du bestemmer selv hvor stærkt sovsen skal være, du bestemmer også selv hvilke grøntsager du ønsker at servere sammen med sovsen, dog skal du koge grøntsagerne for sig. Når du serverer retten, kommer du sovsen over grøntsagerne. Første gang jeg lavede retten, begik jeg den fejl og kogte grøntsagerne med i sovsen og den blev lidt grynet, hvis du følger disse råd, får du en lækker aftensmad.

Antal: 2-4 personer

Tid: 15-20 min

Ingredienser:

  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakket tomat
  • Krydderier: 1 spsk revet ingefær, 1 tsk gurkemeje, knivspids chili (gerne mere) 1 fed hvidløg, 2 spsk olie, lidt citron og salt.
  • 1 rød peber skiveskåret
  • 2 mellemstore gulerødder, skiveskåret
  • 3 mellemstore kartofler, skiveskåret
  • 1/2 blomkål i buketter

Hvis du ikke vil have en krydret sovs, kan du droppe krydderierne og kun bruge salt og citron.

Fremgangsmåde:

Start med at komme; olie, hvidløg (presset), ingefær, gurkemeje og chili i en tykbundede gryde. Lad krydderierne brunes i olien. Det må ikke brænde på, men simre ca. 2 min.

Herefter kommer du 1 dåse kokosmælk og 1 dåse hakket tomater med i og lader det varme op, samtidig med du rører rundt i sovsen. Når du har rørt det hele sammen, skal du blende sovsen med en stavblender. Dette er ikke et must, men jeg vil gerne have min sovs er uden klumper. Nu smager du sovsen til med salt og citron, husk at komme lidt i ad gangen, røre rundt og smage til, inden du kommer mere salt/citron i.

Du kan vælger at koge grøntsagerne samtidig med du laver sovsen, eller bagefter. Peberfrugten syntes jeg ikke du skal koge, men komme med i rå.

Jeg valgte ris til denne ret, hvis du ikke ønsker at spise ris, kan du servere revet blomkål som erstatning for ris , se hvordan her Blomkålsris

Velbekomme

 

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.