Salat med saltbagt rødbede

Jeg har forsøgt mig med en ny måde at lave ovnbagte rødbeder på, jeg har prøvet at ovnbage i saltlage. Det er ret nemt, du tager hele rødbeden, kommer den i ovnfast fad/skål og dækker rødbeden til med salt, både i bunden, siderne og ovenpå. Jeg har valgt at lave en salat, men du kan sagtens bruge rødbeden i andre sammenhæng.

Saltlagen tilfører den søde rødbede en dejlig saltet smag.

Tid: ca 1 time i ovnen + 10-15 min. til salaten

Antal: Denne opskrift er til 2 personer

Ingredienser

  • 2 tomater, skyllet.
  • 1 mellemstor rødbede, rengjort.
  • 1 håndfuld bredbladet persille, husk ingen jord.
  • 2 spsk citron, 1 spsk olie. 
  • krydderier; stødt koriander, presset hvidløg eller dine favorit krydderier.

Fremgangsmåde:

Start med at kommer rødbeden som vis på billede ovenfor i et ovnfast fad/skål, helt dækket med salt. Lad rødbeden bage ca. 45 min ved 175 grader. Du kan tjekke om rødbeden er mør, på sammen måde som du tjekker kartofler. 

Når rødbeden er bagt, lader du den køle ned og tager det yderste lag af, med fingrene og evt. en kniv. Skær rødbeden i tern, ca 3×3 mm. Det samme gør du med tomaterne. Kom begge dele i en skål, sammen med; citron, olie og evt. hvidløg.  Rør det godt sammen og lad det stå, ca 5-10 min. Nu kan du smage til med krydderierne, husk lidt ad gangen, således du rammer lige den smag du ønsker, slut af med at tilføje hakket persille, lige inden du serverer salaten.

Du kan sagtens lave denne salat og stille den i køleskabet dagen inden du vil servere den, men så skal du vente med at komme persillen i, ellers bliver persillen lidt kedelig.

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *