Ostehaps med jalapenos

Denne lækre lille ostehaps er en god start på en hyggelig aften, eller du kan lave den som snack til dine gæster, sammen med lidt dip, flutes og grøntsagsstaver. Det gode ved ostehapsene er, at du kan lave dem dagen i forvejen og fryse dem, de bliver faktisk nemmere at håndtere. Vi valgte at servere lidt gulerods hummus som dip, du kan finde opskriften her

Antal: 2-3, måske kun en person:0)

Tid: 15 min.

Ingredienser:

  • 125 g revet ost, ikke fedtfattig ost. (du får ca 10-12 stk)
  • 1 spsk. hakket jalapenos.
  • 4-3 fetaost tern, smulder dem med en gaffel.
  • Mel, ca 2 dl.
  • 1 æg.
  • Rasp, ca 2 dl
  • Hvis du ikke har fetaost, kan du komme lidt salt med i, kom an på osten du vælger.

Fremgangsmåde:

Start med at hakke jalapenos helt fint. Bland revet ost, smulret fetaost og jalapenos sammen og form herefter ostehapsene i håndhulen, ca. på størrelse med en mellem stor jordbær. Jeg kom meget jalapenos i mine ostehaps hvilket medførte at ostehapsene ikke ville samle sig, hvis du oplever det sammen, kan du drysse lidt mel på, dette hjælper med at samle ostehapsene.  

Når du har formet ostehapsene, skal de paneres. Dertil skal du bruge 3 skåle med følgende ingredienser;

  1.  Skål med mel, ca 1-2 dl.
  2.  Skål med 1-2 æg, pisket sammen.
  3.  Skål med rasp.
Ostehaps

 

Start med at rulle ostehapsene i mel, herefter rulles de i æg og du slutter af med at rulle dem i raspen. Det er vigtigt, at du er omhyggeligt med denne proces ellers flyder osten ud når du steger dem i frituren. Nu kan du stille ostehapsene fryseren og stege dem når du skal bruge dem.

 

 

 

Stegning:

Jeg brugte en lille kasserolle hvor jeg kom raps olie i, ca 3 dl. Varm olien og kom ostehapserene i, 1-3 ad gangen, steg dem til de er gyldne. De smager bedst når de er lune.

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *