Flødestuvet brændenælder

Der er mange muligheder for at eksperimenterer for små penge, prøv f.eks. at lave den traditionelle flødestuvet spinat, men skift spinaten ud med brændenælder. Det har vi gjort og det smager godt. Det smager bedst hvis du bruger nye brændenældeskud. På billedet er der store brændenælde blade, bladene kan godt blive lidt seje at tygge i, hvis de er for store. 

Husk at tjekke der ikke er sprøjtet mod brændenælder der hvor du plukker og husk at have handsker på. :0)

Antal: som tilbehør 3-4 personer. (fløde mætter meget)

Tid:  5-10 min fra du har plukket brændenælderne og rengjort dem.

 

Ingredienser:

  • 2-3 håndfulde brændenælde blade, uden stilken
  • 1-2 tsk. citron
  • 1 spsk. smør
  • 1 tsk. salt
  • 1/4 fløde
  • 5-6 nye kartofler, gerne små.
  • krydderier du kan sagtens nøje med salt og peber. Vi kan godt lide ekstra gang i krydderierne, evt. spidskommen, cayennepeber og koriander.

Fremgangsmåde:

Start med at rengør bladene. Tag en gryde og kom en spsk smør i og lad smørret smelte ved svag varme, smørret må gerne bruse. Kom nu bladene i og lad bladene brune i smørret, efter 3-5 min kan du komme fløde med i. Kom lidt i ad gangen, til det får den konsistens du ønsker.

Slut af med at smage retten til med salt, citron og evt. andre krydderier.

Vi valgte at servere i små skåle med nye kogte kartofler med i.

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *