Vi elsker rugbrødsmadder/smørrebrød hjemme hos os – det er bare altid lækkert. Hvis du skærer brødet lidt anderledes, og pynter det, kan du sagtens lave spændende vegetar rugbrødsmadder, som både smager godt og som ser helt fantastisk ud.
Tid: Når du har pålægget ca. 10-15 min.
Vi var 2 der blev mætte, af det du ser på billedet.
Ingredienser:
- 4 stk rugbrød
- 1/2 tomat
- Nøddepesto, find opskriften her
- 1 rødbedebøf, du kan også bruge; broccolifrikadelle eller squashfrikadelle, halveret.
- 3 kogte kartofler
- Rødbedepålæg, se opskrift under tilbehør her
- Pynt: Rå rødløg, purløg, sharon frugt, salat, augurk, champignon og grøn pesto, se den under tilbehør.
Forslag:
1 rugbrød med; nøddepesto og pyntet med skiver af sharon frugten. Du kan sagtens bruge en tomat. Sharon er en rimelig billig frugt, der smager sødt.
1 rugbrød med; røbedepålæg, pyntet med stegte champignon, og purløg.
1 rugbrød med; tomat i bunden, skriveskåret kartofler ovenpå og sluttet af med pesto.
1 rugbrød med; salat i bunden og sluttet af med 1/2 rødbedebøf. Hvis den virker lidt tør, er nogle få dråber af citron en succes, eller du kan pynte med drypvis nødde pesto eller grøn pesto.
De kartofler, tomat og sharon jeg havde tilovers, skar jeg ud og lagde det rundt på det bræt jeg valgte at servere smørrebrødene på. Du kan også pynte med radisser, augurker, kogte halve æg og evt. ost. Tag gerne ost du har i køleskab og skær i mindre stykker og stik er tandstikker i stykkerne, så er det nemt at håndtere.
Velbekomme