Svampesovs med fløde

Man kan godt savne en sovs når man bevæger sig ind på kødløse dage. Denne sovs er enkel og smager fantastisk, det hjælper altid med fløde.

Tid ca 20 min

Personer: ca 4

Denne sovs bruger jeg til rødbedesteg, spagetti med sovs på og til frokost.

Ingredienser:

  • 500 g. champignon
  • 1/4 l. fløde
  • 1 spsk. citron saft
  • 25 g. smør
  • 1 løg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Start med at rengøre alle champignoner og skær dem i skiver.
  2. Fin snit løget
  3. Kom smør på en pande og brun champignonerne og løgene.
  4. Kom citron med i og lad det simre ved lavt blus i ca. 10 min.
  5. Hæld fløden i og lad retten koge ind ved lav temperatur. (koge ind betyder at fløden bliver tykkere)
  6. Smag til med salt og peber.

Tip: Lad champignonsovsen koge helt ind, så det bliver en tyk masse og kom det på rugbrød – det smager himmelsk!

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *