Linsegryde

Linsegryden er en perfekt ret til de lidt mere kolde og grå aftner.

Det er en simreret, som er meget smagfuld! Vi har brugt retten sammen med kartoffelmos, men den går også rigtig godt med ris.

Linsegryden tager ca. 40-45 min. at lave og der er til ca. 3-4 personer. 

Ingredienser: 

  • 1 dl. gule linser (man kan også bruge grønne linser)
  • 1 stort løg
  • 1 tomat
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 tsk. karry
  • Halv tsk. stødt chili (evt. mindre, alt efter hvor stærkt man kan lide det)
  • 2 spsk. citron
  • 0,5 dl. olie
  • 1 tsk. salt

Første gang du laver denne ret, skal du måske være forsigtig med chilien. Du kan altid gøre den stærkere ved at tilføje chilien, når du smager retten til.

    

Fremgangsmåde:

  1. Start med at hakke løg, tomat og hvidløg i små stykker. Kom det hakket løg, tomat, hvidløg, revet ingefær, chili, karry og olie i en gryde. Brun det i olien i 3 -4 minutter.

2. Hæld kokosmælk i gryden og rør rundt.

3. Kom linserne i sammen med salt og rør lidt rundt.

4. Lad retten simre indtil linserne er bløde, ca. 30-40 min. 

5. Linsegryden smages til med citron og salt

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *