Julen nærmer sig med hastige skridt og de fleste indkøb er overstået. Julen hos os er en blanding af lækkerier til alle. Vegetar for alles bud på en dejlig middag er; rødbedebøf stegt i ovnen, fyldte svampe med ricotta ost, brunede kartofler drysset med fetaost og kokossovs. En utrolig velsmagende ret, vi håber du kan finde inspiration i.
Hele retten tager 30-40 minutter.
Antal: 2-3 personer.
Ingredienser:
- Rødbedebøf ingredienserne finder du her, Link
- Fyldte portobello svampe, Link
- Brunede kartofler drysset med fetaost.
- Sovs lavet af kokosmælk, opskrift finder du her, Link
- Pynt: blodappelsin stykker, drysset med fetaost.
Fremgangsmåde:
Rødbedebøf bagt i ovn.:
Du kan tage udgangspunkt i rødbedesteg opskriften Link . Dog for at give den lidt ekstra “jule pift” kom jeg også fløde, Ca 1,5 dl fløde med i opskriften.
Jeg havde lånt små forme med låg, eller du kan bruge en multiring, Ca 7-9 cm i diameter. Smør formene med olie, fordel fyldet, så der er lidt luft til at de kan hæve sig i formen. De skal bage i ovnen ved 175 g. i Ca. 20 min, tjek dem undervejs.
Ovnbagte svampe med ricotta ost, se op skrift Link
Kokossovs kan du vælge at lave med champignon, jeg undlod dog at komme dem i til denne ret. Link
Brunede kartofler drysset med fetaost:
Kog 1-2 bagekartofler skåret i små stykker, tommelfinger størrelse og lad dem dryppe tørre.
Du skal komme sukker i en pande, ca.3 spsk. og lade det smelte uden at det brænder på, tilsæt 20 g. smør og bland de 2 dele. Når det er rørt sammen, tilsætter du kartoffelstykkerne og lader dem brune ved lav varme.
Jeg valgte at lave en tallerken servering, så du kan se detaljerne, men du kan sagtens servere det enkeltvis.
Velbekomme
Leave a comment