Grillmad fra ovnen

Karen og jeg havde planlagt en hel masse inspiration til grillen… MEN med grill forbuddet har vi været lidt i tvivl om, hvorvidt det ville været det rigtige at gøre. Dette forslag til lækker vegetarmad på grillen, smager mindst lige så godt fra ovnen, så det syntes vi er et rigtig godt kompromi. Fordelen er også, at i ovnen kan det stå og klare sig selv, på en grill skal du hele tiden være over det.

Hvis du syntes, at det er for mange ting på en gang, så vælg det du kan overskue. Vores helt store hit for tiden er klart fetaosten ovnbagt med krydderurter.

Tid: Ca. 1 time, da der er 4 forskellige ting der skal forberedes

Ingredienser:

  • 1 rød peber
  • 1 avokado
  • 1/2 rød løg
  • 1 tomat
  • 1 skive fetaost. Jeg køber en af de store fetaost og skærer en 5 mm tyk skive af.
  • 1 håndfuld krydderurter, evt. persille og basilikum

Fyld til peberfrugten: bruge squash frikadelle opskriften, den finder du HER. Hvis du har noget fyld til overs, kan du lave nogle squashfrikadeller til at spise til frokost dagen efter.

Tilbehør: Citron, cremefraiche, salt, peber, rosmarin eller oregano og lidt hvidløg

Fremgangsmåde ved ovn:

Start med at lave guacamolen, se opskrift HER. Den kan sagtens tåle at stå 1 time inden du serverer den.

Rengør peberfrugten, og skær endeskiven af. Skære nu 4-5 skriver i 3-4 mm tykkelse, og kom herefter squashfyldet i, mas fyldet sammen  og læg dem på en ovnfast fad med bagepapir. De skal bages ved 175 g, i ca. 15 min, til de er gennembagt, du må gerne vende dem så de bliver brune på begge sider.

Halver tomaten, kom krydderi på, enten rosemarin eller oregano og salt. Bag tomaten sammen med fyldte peberskiver, når du syntes de ser gode ud, kan du serverer dem.

Kom fetaosten på en tallerken og kom de hakkede krydderurter på. Stil nu  fetaosten ind i ovnen, dog skal den have lidt længere tid en de 2 andre dele, ca. 20 min ved 175 g,  til den er helt lyse brun.

Sådan ser det ud, inden du kommer det på gasgrill eller i ovnen. Olien er til pladen på gasgrillen, så det ikke brænder fast.

Og sådan ser det ud når det er færdig på grillen. I ovnen ville jeg lade fetaosten blive indtil den er gyldenbrun.

Vi valgte at servere det hele på en tallerken, sammen med avokado dippen, men du kan sagtens servere dippen i en skål for sig.

Velbekomme.