Smørdampet gulerødder

Er du en af dem der har dyrket gulerødder?, jeg har sået 2 små rækker og de smager godt. Jeg er ikke speciel god til at fremdyrke grøntsager:0) men selv med mine få gulerødder, er der en stor selvtilfredshed ved at kunne hente grøntsager fra haven. Hvis du mangler en nem og hurtig opskrift, så prøv denne. Jeg har valgt at bruge smør, men du kan sagtens bruge olie, husk gulerødderne skal simre, ikke brænde på.

Tid: 10-15 min.

Ingredienser:

  • 3-4 gulerødder, de skal skrælles og skæres i fine små stave. Hvis du laver en ekstra stor portion, kan du bruge resten til gulerodshummus, se opskriften her
  • 1/2 fed knust hvidløg.
  • 10-20 g smør eller olie.
  • 1/2 tsk. salt,
  • Smages til med peber og citron, jeg kom også lidt chili med i.
Ingredienser

Fremgangsmåde:

Du skal skrælle gulerødderne og skære dem som vis her foroven.

Start med at lade smørret smelte på en pande, tilsæt salt, 1/2 knust hvidløg og andre krydderier du holder af med i panden og lad det simre 1 minuts tid. Tilsæt nu gulerødderne og lad gulerødderne simre til de er møre, eller med lidt bid. Slut af med at komme lidt citron på og server dem.

Velbekomme

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *